hírlevél regisztráció
*
*
Kérjük másolja be a következő karaktereket: 663KN  
650C sulyok.jpg


TRAX 650C 4x4 ragasztható keréksúlyok 650.C.keszlet.jpg

Kiváló minőségű acélból készült ragasztható súlysorozat. A Land Rover / Range Rover & Ford jóváhagyásával a 4x4-es könnyűfém keréktárcsákhoz ideális.
A műanyag dobozban összeállított készlet 5-100 g-ig tartalmaz súlyokat, amelyek rövidek, így a lehető legjobban el lehet rejteni a küllők mögött. Kiváló minőségű ragasztószalaggal és korrózióvédelemmel (műanyag bevonatú) ellátott keréksúlyok.
Használható 16 "és 22" között.

Készlet ára: 59 710 Ft + ÁFA

Készlet és ragasztható keréksúlyok megtekintése: ITT


.............................................................................................................

Környezetvédelem

A TRAX az egyetlen keréksúlygyártó amely komolyan veszi a környezetvédelmi felelősségét, és tesz is a környezetvédelemkornyved.trax.jpg érdekében.

Folyamatosan hallani, hogy környezetünket mennyire szennyezzük az egyszerhasználatos műanyagokkal. Legyen az egy zacskó, flakon vagy épp a ragasztható súly fóliája. Kinek van ideje szelektíven gyűjteni a kék fóliákat?

Ragasztható súly kínálatunkban, ugyan ez az arány 99% "papiros" ragasztható súly.
Műanyag lebomlási ideje összességében: 200-1000 év míg a papíré:1-2 hónap!!! Ragasztható súly kínálatunkban, a papír ragasztó borítás aránya 99%. 350 csík ragasztható súly 1m2 fólia, ami nem is olyan riasztó szám, de 3-4 ezer csík esetén már 10 m2!

Hol végzi az a fólia?

Sosem késő változtatni...

Védje környezetét és használjon TRAX súlyokat!

Trax keréksúlyok


.....................................................................................................................
INNOVATÍV MEGOLDÁS

Elsőként váltott a TRAX a könnyebb használat és a környezetünk védelme érdekében, a ragasztható keréksúlyok fóliáját cserélte papircsik2.jpgpapírra.
Számos előnnyel jár a változtatás:

Kilógó felület, amellyel könnyebb eltávolítani.


Könnyen és egyenletesen téphető.


A fóliát nehéz elszakítani, sérül a ragasztó ezáltal nehezebb ragasztani.

....................................................................................................................TRAX 840C kis tehersúlyok

Kifejezetten a kisteherautókhoz kifejlesztett keréksúlyok, amelyekkel garantáltan könnyedén oldja meg a kis teher autók (pl: Ford 840.keszlet.jpgTransit, MB Sprinter, Renault Trafic, VW Transporter stb) centrírozását.
Műanyag bevonattal ellátott cink keréksúlyok.

Műanyag dobozban összeállított készlet 10-90 gr közötti tartományt fedi le.

  Készlet ára: 21 902 + ÁFA

Termék oldal megtekintése

.......................................................................................................................

PROFI RAGASZTHATÓ KERÉKSÚLYOK

Sok műhelyben hangzik el a panasz, hogy a ragasztható súlyok gyakran leesnek még a műhelyben, estéről reggelre, még mielőtt az autóra a kerekek felszerelésre kerülnének. Olyan esetekről is lehet hallani persze, amikor az ügyfél visszajön pár nappal a szerelés után azzal, hogy elveszítette a súlyokat, és ráz a kormánya. Ez bizonyára nagyon kellemetlen lehet, de legalább van róla információ, nem így azokról az ügyfelekről, akik vissza sem jönnek, mert észre sem veszik, hogy a súly már nincs a megfelelő helyen,csak elmennek az autószerelő műhelybe, hogy ott találják meg a kormány rázásának okát. Ez persze még kellemetlenebb, mert amikor kiderül, hogy mindössze a ragasztható súly hiánya okozza a galibát, az ügyfél bizonyára más műhelyben fogja keresni a jövőben a megoldást. A TRAX komoly tanulmányokat végzett, hogy kiderüljön mi az oka annak, hogy még a minőségileg legjobbnak tartott ragasztó anyag alkalmazása esetén is leeshetnek a súlyok.

1,
A kék fóliás ragasztó anyaggal ellátott ragasztható súlyok 16 oC alatti hőmérsékleten leeshetnek. Ennek egyszerűen az alohmann2.jpg magyarázata, hogy ezeket a ragasztható súlyokat, autógyárakban való felhasználásra tervezték, ahol a hőmérséklet állandó, és mindenkor meghaladja a 16 oC-ot. A ragasztó anyag összetétele ennél alacsonyabb hőmérsékleten nem aktiválódik eléggé a felni felületével ahhoz, hogy egy erős tapadás létre tudjon jönni. Olyan gumiszerelő műhelyekben tehát, ahol télen sokszor nem éri el a hőmérséklet a kritikus 16 oC-ot, ott ez folyamatosan problémát jelenthet.


2,
Minden ragasztó anyag, amit gyártók a ragasztható súlyok gyártásában használnak, nyomás érzékenyek. Nagyon fontos, hogy a felragasztott súlyt annak teljes hosszában és szélességében 2-3 másodpercig az ujjainkkal nyomva tarsunk. (Ha szokott otthon barkácsolni, amit nyilván szokott tudja, hogy még az öntapadós tapétát is nyomva kell tartani egy ideig, míg a tapadás létrejön, vagy két fa összeragasztását is satuba kell fogni, mielőtt használhatóvá válik, akkor miért lenne ez másként a ragasztható súlyok esetében?) Ha ezt nem tesszük sub-zero_0.2.jpgmeg, előfordulhat, hogy a ragasztó anyag és a felni felülete között nem jön létre a kémiai kötés, és ennek következtében a súly esetleg leesik.
A hőmérséklet tehát nem az egyedüli alap követelmény, ugyanolyan fontos a nyomva tartás is a tapadás kialakulásához.


3,
A felni felületen található barázdák, vagy egyenetlen felületek szintén problémát jelentenek. Ilyen esetekben, a ragasztható súly kisebb felülethez tud tapadni, továbbá a barázdákban víz vagy olaj tud megbújni, vagy később befolyni, ami a tapadást megbontja, beszennyezi és alulról felnyomja. A súly előbb-utóbb le fog esni (ugyanúgy, ahogy egy rosszul elvégzett abroncs vagy tömlő javítás esetében is a javító anyag alatt hagyott légzárvány is fel fogja nyomni a tapaszt, ez nem kétség). Az általában használt kék fóliás ragasztó anyag felülete kemény, ami tökéletesen alkalmas puha felületekhez való tapadásra, mint például egy festett karosszéria elem, azonban nem minden esetben alkalmasak a felnik belső felületének tapadásához, mert ezek a felületek nem mindig lágy és sima felületűek.

4, Az új felnik, illetve újracsiszolt felnik esetén, a festékek vagy lakkok felületi energiái (erről bővebben később) túl alacsonyak lehetnek ahhoz, hogy a kezdeti tapadást engedjék. Néhány festék és lakk típus nem engedi, hogy a kémiai tapadás létrejöjjön a ragasztóanyag és a felni felület között, de az is gyakran előfordul, hogy a ragasztható súly alatt megtisztított felület letakarításához olyan rongyot használunk, amelyen már szilikonos szennyezés is található. A felni tisztának látszik, de csuszamlós, ami miatt nem fog megtapadni rendesen. A tapadási képesség attól is függ, hogy a felni belseje milyen felületkezelést kapott, lakkal szórták-e be, vagy alacsony felületi energiával rendelkező festékkel vonták-e be. A felületi energia mértéke változhat a lakk vagy a festék sűrűségétől függően, amit befolyásol a szórási technológia, valamint az, hogy a küllők mögötti részekre milyen egyenletesen kerül a lakkból vagy festékből. A felnik küllőinek elhelyezkedései, tehát a felnik fazonjai szerint is változhat a súlyok ragaszthatóságának képessége. Ez továbbá azt is jelenti, hogy ugyanazon felni különböző pontjain elhelyezett ragasztható súlyok különbözőképen fognak viselkedni.

5, Esetenként előfordulhat, hogy új, illetve újra csiszolt és festett felnik esetében a ragasztható súlyok jól megtapadnak, mégis egy pár nap, vagy hét után mégis leesnek aminek az a magyarázata, hogy a lakk vagy festék még munkálkodik, és eközben ledobja a súlyt. Ezt ugyanúgy kell elképzelni, mint egy otthon festett bútordarabot, ameddig festék szagot lehet érezni a festett munkadarab környékén, addig a festék még dolgozik, hiszen a felület megkeményedése időt vesz igénybe.

A leírt problémák elkerülése miatt a TRAX kifejlesztett egy olyan ragasztó szalaggal ellátott ragasztható súlyt, amely -10oC fokig is tapadni fog. Ez a ragasztó anyag sokkal lágyabb, ezért nyomásra könnyebben belefekszik a felni anyagának egyenetlenségeibe, és a hideg hőmérsékleti viszonyok között is könnyebben aktiválódik. Az ilyen ragasztó szalaggal ellátott súlyok kódja: 614 C, illetve fekete súlyok esetében a 615C, és a hátoldalon lévő fólia, minden esetben „Lohmann” felirattal van ellátva. Ezek a súlyok elérhetőek!

MÁR RENDELHETŐ!! Matt szürke bevonattal! AZ ÁRA: 102,- Ft+ÁFA, csak nálunk: Royal Albatross Kft!

lohmann10.jpg
Radírkorong

Kiválóan leszedhető vele a legrégebbi ragasztható súly szalag is! Gyors, megbízható, biztonságos, nem bántja az alufelnik fényezését!
Használható, alacsonyfodulátszámú furógéppel vagy légmotorral!

radír adapterrel.jpg
LÉGSZERSZÁMOK ÉRKEZTEK
légszerszám.jpg
Légágyú, légmotor, porszívó, nyomásmérő TOVÁBB
Eladó felújított Drester W-550 kerékmosó
w-550_felujitott.jpg
Gyári alkatrészekkel felújított kerékmosóTovább
Környezetvédelem
korny.vedelem.trax2.jpg
Környezetvédelem apró lépésekkel keződik. Tovább
Ikerkerék-
szétfeszítő
ikerkerek.szetfeszito.jpg
Ikerkerékszérfeszítő készlet! Bővebben!
X-Light: a LÁMPA
X-light.ki.jpg
Kifejezetten gumiabroncs javításhoz fejlesztve! Bővebben
 
Royal Albatross Kft. © Minden jog fenntartva. Tel: 06 1 285 51 34, Fax: 06 1 285 51 35, E-mail: info@royalalbatross.hu Posta cím: 1204 Budapest, Mártírok útja 286/A